Beco Group
Beco Group
De Limiet 18
4131 NR Vianen
+31 (0)347-323100 - info@beco-vianen.com
Doordacht. Duurzaam.

Een kijkje achter de schermen bij Beco dealer #1 Munsterman BV

Geschreven door op

Welkom bij een nieuwe rubriek in de nieuwsbrieven van de Beco Groep voor de afdeling Transport. In deze serie nieuwsbrieven nemen we een kijkje bij enkele Beco dealers. We laten de Beco dealers aan het woord over hun bedrijf en de samenwerking met de Beco Groep.

Deze week een interview met Sjoerd Munsterman, mede eigenaar van Munsterman BV. Leest u mee?

Sjoerd, kunt u een beknopte omschrijving geven van het bedrijf Munsterman bv?
Munsterman B.V. is een modern mechanisatiebedrijf dat zich hard maakt voor een aantal merken waar wij 100% achter staan en waarvan wij dan ook exclusief dealer zijn. Voor Beco is Munsterman de dealer voor Oost-Gelderland, en daarmee met name actief in de Achterhoek. Sinds het begin van de dealergeschiedenis van Beco is Munsterman er al bij. ‘We hebben wel geschiedenis met andere kipper merken, maar nooit een exclusief dealerschap hiervan gehad. Toen Beco ons benaderde hebben we dit ook direct met beide handen aangepakt’, aldus Sjoerd Munsterman.

Wat is uw relatie met BECO? Kunt u dit toelichten?
Sjoerd is vooral te spreken over de prettige samenwerking. ‘Wij richten ons actief op de Beco producten. Het is belangrijk dat het contact met de fabriek soepel verloopt, evenals het contact met de verkoop en service en onderdelen. De lijnen zijn kort en dit werkt prettig’.
 
Welke producten vormen de kern van de samenwerking?
Wat betreft de Beco producten is Munsterman met name actief in het grondverzet, met vooral loonwerkers als klanten. De Maxxim kipwagens en Magna haakarmcarriers vormen daarbij de belangrijkste producten. De akkerbouw is een minder grote tak van sport in de Achterhoek. Munsterman is actief in de nieuw verkoop, maar ook in de verhuur en op het gebied van occasions. Meestal hebben we wel twee of drie kipwagens in de verhuur lopen, en daarnaast meerdere gebruikte kipwagens op voorraad.
 
Wat zijn volgens u drie hoofd waarden van de Beco producten met het oog op de behoefte van de klant? 
‘Door de directe lijnen met de fabriek kunnen wij klanten altijd goed helpen. Daarnaast zijn de Beco producten erg duurzaam en hebben een lange levensduur’, zegt Sjoerd. ‘We hebben nog nooit van een klant gehoord dat een Beco kipwagen niet mooi of niet goed is. Wij staan voor kwaliteit en we zijn blij dat Beco dit zelf ook erg belangrijk vindt. Ook zetten wij de klantwens centraal, dit is bij Beco ook mogelijk.’
 
Welke drie kenmerken van de Beco Group ervaart u als belangrijk? 
Zoals eerder genoemd zijn de directe lijnen erg belangrijk voor Munsterman. Daarnaast wordt de jaarlijkse Dealerdag ook als positief ervaren. Het is erg belangrijk om de banden met de fabriek te onderhouden en hier helpt de Dealerdag zeker bij. Dit geldt ook voor kennis van de producten.
 
Hoe ziet u de toekomst met BECO en waar liggen nieuwe kansen?

 ‘Ik zie onze kansen in een nog betere afbakening van de takken binnen ons bedrijf. Een goed onderscheid maken tussen intern transport, landbouw en tuinbouw. Zo kunnen wij onze klanten van dienst zijn met échte product specialisten’, zegt Sjoerd. ‘Wij hebben ook een mooi team hier met jonge mensen. Met deze mensen is er veel te bereiken in de toekomst. Ook ervaren wij de dealerstructuur als positief voor de toekomst. Hier willen we dan ook graag aan vasthouden. Wij zien wellicht in de toekomst kansen ontstaan uit de nieuwe wetgeving: oude machines moeten vervangen of aangepast worden. 

Wij willen Sjoerd Munsterman bedanken voor dit kijkje achter de schermen bij het bedrijf Munsterman BV.

 

Firma naam:

Munsterman BV

Contact persoon:

Sjoerd Munsterman

Functie:

Mede eigenaar

E-mailadres:

info@munstermanbv.nl

Telefoonnummer:

0315-241853

Website:

www.munstermanbv.nl

 

2696-foto-gebouw-lage-res.jpg
Waarom Beco Transport?
  • Maximale prestatie in alle omstandigheden
  • Minimale gebruikskosten 
  • Maximale levensduur
  • Maximale zekerheid met 5 jaar BECO garantie