BECO Group
BECO Group
De Limiet 18 (Ind. Terr. De Biezen)
4131 NR Vianen
+31 (0)347 323100 - info@beco-group.com
Doordacht. Duurzaam.

Aftrap jubileum

 

 

Beco Group trapt viering 100-jarig bestaan af

Wethouder Van Maanen: ‘U zet onze gemeente wereldwijd op de kaart’

Met het hijsen van de Beco-vlag door wethouder Ton van Maanen trapte Beco Group vrijdag 7 juni feestelijk de viering van het 100-jarig bestaan af.

Tientallen medewerkers, herkenbaar aan de shirts in de Beco-kleuren, verzamelen zich op het terrein voor de bedrijfspanden van Beco Group. Een groepsfoto waar iedereen opstaat, is voor de fotograaf nog best een uitdaging. Een hoogwerker biedt uitkomst. Het is tekenend voor de ontwikkeling en de groei die het bedrijf uit Vianen in de afgelopen honderd jaar doormaakte.

Een eeuw vol veranderingen, benadrukt eigenaar Henk van Vuren in zijn toespraak. “Grondlegger Cor Bergshoeff begon ooit als smid in Hagestein. Zijn bedrijf ontwikkelde zich anders dan veel andere en vormde in de streek een eerste stukje industrie. Ook ontstond de naam: Bergshoeff Constructies, Beco. Vanwege de behoefte aan ruimte verhuisde de onderneming na de oorlog naar Vianen.”

Om vervolgens in vogelvlucht te schetsen hoe het eenmansbedrijf in honderd jaar uitgroeide tot een nationaal en internationaal opererende onderneming, met sinds 2012 ook een vestiging in Polen. “Zo staan wij momenteel op een show van één van onze belangrijkste klanten, Volvo. Daar komen we in contact met relaties van over de hele wereld.”

Zeer trots

Beco Group vormt zo een zeer waardevol visitekaartje voor Vijfheerenlanden. Wethouder Ton van Maanen laat daar geen twijfel over bestaan. “U zet onze gemeente wereldwijd op de kaart. Op zulke bedrijven zijn wij zeer trots.” Die waardering geldt trekt hij breed. “Beco Group drijft niet alleen op directie van Vuren, maar op alle medewerkers. Dat merk je en dat voel je.” En met een glimlach: “Zelf voel ik me ook een klein beetje deel van de familie. In 1980 slaagde ik namelijk voor mijn lasdiploma.”

De wethouder krijgt na zijn speech de gelegenheid om de Beco-vlag te hijsen als officiële starthandeling van de viering van het eeuwfeest. Maar dat doet hij niet alleen. “Het zou mooi zijn als de kleinzoons en –dochters mij een handje meehelpen.” Zij laten zich dat geen twee keer zeggen. Met de hulp van de jongste generatie gaat de vlag in top.

Als laatste krijgt Jeroen Mencke, namens de personeelsvereniging, het woord. Hij benoemt dat de wortels van het familiebedrijf nog steeds zichtbaar zijn op de werkvloer. “Het is heel bijzonder dat we samenwerken met enkele kleinkinderen van grondlegger Cor Bergshoeff.”

Als cadeau kondigt de personeelsvereniging een artistieke replica van een iconische Beco kipper aan. Mencke: “Hij is gemaakt van een speciale staalsoort die geen onderhoud nodig heeft en die zeker nog vele jaren zal meegaan. Het is ook een symbool voor de toekomst, voor de nieuwe generatie die eraan komt en die ons mag leiden naar de volgende honderd jaar.” 

Open huis in november

Het verdere jaar door viert het familiebedrijf het jubileum met (oud) personeelsleden, familie, klanten en relaties. Eind van het jaar volgt er een open huis. Iedere belangstellende kan dan achter de schermen kijken bij de Beco Group. Op de website is een jubileumpagina aangemaakt waar het nieuws en alle activiteiten het hele jaar te volgen zijn.

Waarom Beco?

Beco is een prettige en betrouwbare partner voor:

  • Gedegen advies
  • Compleet assortiment met concurrerende prijzen
  • Klantspecifieke maatwerkoplossingen
  • Goede prijs-kwaliteit verhouding
  • Jarenlange ervaring