BECO Group
BECO Group
De Limiet 18 (Ind. Terr. De Biezen)
4131 NR Vianen
+31 (0)347 323100 - info@beco-group.com
Doordacht. Duurzaam.

Beco Bandlossers

De BECO bandlossers zijn doordacht en duurzaam, en vormen daardoor het veilige en efficiënte alternatief voor de traditionele kieper. De bandlosser kan worden ingezet bij het transport van een verscheidenheid aan producten, waaronder grind, aardappelen, topaarde, graan, wortels, zand, kalk, veenmos, asfalt, compost, grond, klei, enz. Ideaal voor diegenen die in industrieën zoals de landbouw, infra en afvalverwerking werken en zodoende profiteren van de veelzijdigheid van trailers.

Onze productrange bestaat uit 2 basis uitvoeringen;

BTA-500
Is herkenbaar aan zijn slim ontworpen conische opbouw, geconstrueerd uit hoogwaardig slijtvast staal aan de binnenzijde. Deze vorm zorgt ervoor dat er altijd gelijkmatig kan worden gelost, zonder dat lading blijft vastzitten aan de binnenzijde. Naar wens kan de opbouw worden geïsoleerd voor bijvoorbeeld het transport van asfalt.

Toepassing van dit type is zeer veelzijdig;

 • Asfalt
 • Zand & grind
 • Gebroken puin
 • Klei, aarde, slib
 • Klein gesteente
Technische gegevens;

Volume                            : 25m3 – 28m3
Aslast                               : 27.000kg
Bruto laadvermogen     : 42.000kg

BTM-2500

Special voor de agrarische sector is er ook een bandlosser ontwikkeld met een 2.500mm brede bodem en een rechte opbouw gemaakt uit aluminium. Dit type vergelijkt zich met de bekende walkingfloor oplegger, het voordeel is echter, dat een bandlosser sneller lost, niet vastloopt en daardoor onderhoudsvriendelijk is. De brede band versie heeft een lager zwaartepunt, wat zorgt voor een soepelere rit en een betere wegligging dan andere trailers. De hydraulisch aangedreven transportband zorgt ervoor dat het materiaal in een gecontroleerd en gedoseerd tempo kan worden gestort, zodat het materiaal gedeeltelijk kan worden gelost waar het nodig is.

Toepassing van dit type is zeer veelzijdig;

 • Agrarische producten (Aardappelen, bieten, graan etc.)
 • Losse bulkgoederen
 • Compost
 • Pallets
 • Big-bags

Technische gegevens:
Volume                             : 50m3 – 79m3
Aslast                                : 27.000kg
Bruto laadvermogen      : 42.000kg

BECO luistert graag naar haar klanten en wilt door slimme innovatie inspelen naar de vraag uit de markt. Vanuit deze basis is de bandlosser ontwikkeld, mede omdat er niet meer gekiept hoeft te worden kan er veilig worden gelost op ook moeilijk bereikbare locaties, zoals onder viaducten, tunnels of direct binnen onder het dak van de opslag. Dankzij een hydraulisch aangedreven losband kan de lading snel, maar gecontroleerd, worden gelost.  Zo blijven wij trouw aan ons gedachten goed: BECO ontwikkelt trailers dóór de praktijk, voor de praktijk. Dit doen we inmiddels al meer dan 40 jaar, naar volle tevredenheid van onze wereldwijde klantenkring.

Bandlossers de toekomst in asfalt transport
De traditionele kipper, die veelal ingezet wordt voor het transport van asfalt, kent beperkingen; zo is het lastig met een kipper op moeilijk bereikbare locaties zoals als tunnels of onder viaducten te kiepen. Ook wordt het asfalt tijdens het vervoer vaak ontmengt, wat vervolgens verschillen in de kwaliteit van het wegdek als gevolg kan hebben. Met de komst van de bandlosser worden deze beperkingen opgelost. De BECO GROUP verwacht, door nieuwe wet en regelgeving, dat de bandlosser steeds meer naast de traditionele kipper zal worden ingezet. 

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:

Roy Kreuzen
Tel.: +31 (0)6 13027367
E-mail: r.kreuzen@beco-group.com

 

 

Waarom Beco?

Beco is een prettige en betrouwbare partner voor:

 • Gedegen advies
 • Compleet assortiment met concurrerende prijzen
 • Klantspecifieke maatwerkoplossingen
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Jarenlange ervaring