BECO Group
BECO Group
De Limiet 18 (Ind. Terr. De Biezen)
4131 NR Vianen
+31 (0)347 323100 - info@beco-group.com
Doordacht. Duurzaam.

 

Beco werkt aan de toekomst

Geschreven door Beco Transport op BECO werkt aan de toekomst; overname DoWa trailers; bandlossers voor het transport van asfalt en lichte bulkgoederen

Vianen
Afgelopen mei heeft de BECO GROUP met trots de overname van DoWa trailers Nunspeet afgerond. Hiermee heeft de BECO GROUP de eerste stap gezet naar een uitbreiding van haar productgamma met opleggers bestemd voor het snelverkeer. DoWa is een van de eerste pioniers en producenten van bandlossers die de problemen moeten oplossen die transporteurs ondervinden bij de traditionele kipper.
 
Bandlossers: de toekomst in asfalt transport
De traditionele kipper, die momenteel ingezet wordt voor het transport van asfalt, kent beperkingen; zo is het lastig met een kipper op moeilijk bereikbare locaties, zoals tunnels of onder viaducten, te kiepen. Ook wordt het asfalt tijdens het vervoer vaak ontmengt, wat vervolgens verschillen in de kwaliteit van het wegdek als gevolg kan hebben. Met de komst van de bandlosser worden deze beperkingen opgelost. De BECO GROUP verwacht, door nieuwe wet en regelgeving, dat de bandlosser steeds meer naast de traditionele kipper zal komen te staan. Een groot bijkomend voordeel is dat het lossen een stuk veiliger wordt.
 
De opbouw van een bandlosser bestaat uit een slim ontworpen conische laadbak, geconstrueerd uit hoogwaardig staal en naar wens geïsoleerd. Deze constructie zorgt ervoor dat het asfalt tijdens het lossen wordt gemengd en gelijkmatig in laagjes wordt gelost. De vloer bestaat uit een hittebestendige rubberen losband welke hydraulisch wordt aangedreven en die de lading in een gelijkmatig tempo naar buiten draait (lost) rechtstreeks in de spreider van de asfalteermachine. Door deze manier van lossen wordt het asfalt niet langer ontmengt en kan men veilig en vooral stabiel op iedere locatie lossen.
 
De bandlosser is niet uitsluitend geschikt voor asfalt, maar kan zeker ook worden ingezet voor het transport van zand, grind e.a. Ook voor deze toepassingen kan met een bandlosser sneller worden gelost.
 
Speciaal voor de agrarische sector is er ook een bandlosser ontwikkeld met een 2.500mm brede bodem, rechte wanden en via de bovenzijde beladen kan worden. Een goede en efficiënte oplossing voor het vervoer van bijvoorbeeld bieten, aardappelen e.a. Dit type vergelijkt zich met de bekende walkingfloor oplegger, het voordeel is echter, dat een bandlosser sneller lost, niet vastloopt en daardoor onderhoudsvriendelijk is.
 
BECO werkt aan uitgebreid productgamma voor het snelverkeer
 De Beco Group, al bijna 100 jaar actief in 'staal', is vandaag de dag uitgegroeid tot een toonaangevende constructeur van o.a. aanhangers voor de landbouw en het grondverzet (BECO | TRANSPORT), speciale opleggers voor de havens en industrie (BUISCAR) tot uitrustingsstukken (BECO | ATTACHMENTS) en modificaties aan graafmachines of kranen (BECO | MODIFICATIONS).
Door jarenlange ervaring op het gebied van ontwerp en productie van speciale opleggers, die enkel in zware toepassingen worden ingezet, is BECO uitgegroeid tot wereldspeler die bekend staat om haar betrouwbare kwaliteit.
 
Het is voor de BECO GROUP dan ook niet meer dan een logische stap om ook opleggers te gaan ontwikkelen voor het snelverkeer. Achter de schermen werkt BECO met haar team van engineers en specialisten aan een ruim assortiment aan opleggers (BECO | TRAILERS), waaronder semi-diepladers, diepladers, vlakke opleggers, bandlossers en aanhangwagens bestemd voor het exceptionele transport.
 
Met deze stap in de toekomst wilt de BECO GROUP verder inspelen op de vraag uit de markt en de behoefte van haar klanten. Door deze recente aanvulling op het bestaande, toch al uitgebreide, leveringsprogramma kan de BECO GROUP haar klanten in het grondverzet, wegenbouw, havens, industrie en landbouw nu voorzien van een compleet aanbod aan materieel.

   

Wilt u meer informatie over BECO Trailers? Neem dan contact op met:

Jasper Verhaar
Techn. Commercial Manager

Tel .: +31 (0)6 51957984

afbeelding-niet-beschikbaar-empty.png
Waarom Beco Trailers?
  • Doordacht ontwerp, met standaard slimme oplossingen
  • Uitgebreide productrange met een breed scala aan opties
  • Geraffineerd chassis, sterk en robuust op elk niveau
  • Betrouwbaar, zelfs in de meest extreme situaties