BECO Group
BECO Group
De Limiet 18 (Ind. Terr. De Biezen)
4131 NR Vianen
+31 (0)347 323100 - info@beco-group.com
Doordacht. Duurzaam.

 

Beco Group: 100 jaar geschiedenis

De geschiedenis van de BECO GROUP begon in 1924, toen de heer C. Bergshoeff een lokale smederij in Hagestein, Utrecht, overnam. Na de Tweede Wereldoorlog verdween het echte smederijwerk naar de achtergrond en in de loop der jaren passeerden diverse activiteiten zoals het vervaardigen van vlampijpen en handelsactiviteiten voor landbouwmechanisatie. Staalconstructies werden de grootste activiteit, zo is de naam BECO ontstaan, Bergshoeff Constructie.

1972: Verhuizen
De zaken gingen goed en het bedrijf werd herhaaldelijk uitgebreid, totdat het in 1972 echt uit zijn schulp was gegroeid. De directie besloot te verhuizen naar het industrieterrein 'De Biezen' in Vianen, de locatie waar het bedrijf nu, 2023, nog steeds gevestigd is. Begin jaren zeventig werd naast de staalconstructies begonnen met de productie van landbouwkippers en aanbouwdelen voor grondverzetmachines.

    

Lokale Smederij in Hagestein          Staalconstructie jaren '70    Fabriekshal in de jaren 70

Export sterk toegenomen sinds 2003
In 2003 werden meer activiteiten overgenomen zoals Boforce (nu Beco Modifications), Bleijenberg (nu Beco Grabs) en Buiscar Cargo Solutions, waardoor de export aanzienlijk toenam. In 2020 zijn DOWA (belt unload trailers) en andere speciale wegtrailers toegevoegd aan het assortiment dat wij BECO TRAILERS noemen.

De BECO GROUP is continu in ontwikkeling
Anno 2024 worden de producten uit de vijf divisies (BECO ATTACHMENTS, BECO KIPWAGENS, BECO MODIFICATIES, BECO TRAILERS EN BUISCAR CARGO SOLUTIONS) continu doorontwikkeld, er werd gezocht naar nieuwe producten en afzetmarkten. Ook werken we continu aan de vernieuwing, optimalisatie van de interne organisatie en de verwerkte strategie.

 

De Beco Group in 2024

100 jaar BECO GROUP
In juni 2024 bestaat de BECO GROUP 100 jaar, een enorme mijlpaal en dit hopen we met elkaar in het jubileumjaar te gaan vieren. 

Waarom Beco Trailers?
  • Doordacht ontwerp, met standaard slimme oplossingen
  • Uitgebreide productrange met een breed scala aan opties
  • Geraffineerd chassis, sterk en robuust op elk niveau
  • Betrouwbaar, zelfs in de meest extreme situaties