Beco Group
Beco Group
De Limiet 18
4131 NR Vianen
+31 (0)347-323100 - info@beco-group.com
Doordacht. Duurzaam.
Over ons - Over ons

De BECO GROUP: 100 Jaar geschiedenis

De geschiedenis van de BECO GROUP begon in 1924, toen de heer C. Bergshoeff een lokale smederij in Hagestein, Utrecht, overnam. Na de Tweede Wereldoorlog verdween het echte smederijwerk naar de achtergrond en in de loop der jaren passeerden diverse activiteiten zoals het vervaardigen van vlampijpen en handelsactiviteiten voor landbouwmechanisatie. Staalconstructies werden de grootste activiteit, zo is de naam BECO ontstaan, Bergshoeff Constructie.

1972: Verhuizen

De zaken gingen goed en het bedrijf werd herhaaldelijk uitgebreid, totdat het in 1972 echt uit zijn schulp was gegroeid. De directie besloot te verhuizen naar het industrieterrein 'De Biezen' in Vianen, de locatie waar het bedrijf nu, 2023, nog steeds gevestigd is. Begin jaren zeventig werd naast de staalconstructies begonnen met de productie van landbouwkippers en aanbouwdelen voor grondverzetmachines.

  

Lokale Smederij in Hagestein          Staalconstructie jaren '70    Fabriekshal in de jaren 70

Export sterk toegenomen sinds 2003

In 2003 werden meer activiteiten overgenomen zoals Boforce (nu Beco Modifications), Bleijenberg (nu Beco Grabs) en Buiscar Cargo Solutions, waardoor de export aanzienlijk toenam. In 2020 zijn DOWA (belt unload trailers) en andere speciale wegtrailers toegevoegd aan het assortiment dat wij BECO TRAILERS noemen.

De BECO GROUP is continu in ontwikkeling

Anno 2024 worden de producten uit de vijf divisies (BECO ATTACHMENTS, BECO KIPWAGENS, BECO MODIFICATIES, BECO TRAILERS EN BUISCAR CARGO SOLUTIONS) continu doorontwikkeld, er werd gezocht naar nieuwe producten en afzetmarkten. Ook werken we continu aan de vernieuwing, optimalisatie van de interne organisatie en de verwerkte strategie.

De Beco Group in 2024

100 jaar BECO GROUP

Op 3 Juni 2024 bestaat de Beco Group 100 Jaar. Het komende jubileumjaar staan we op diverse momenten stil bij het jubileum. Bekijk de speciale jubileumpagina voor het allerlaatste nieuws. 

BECO GROUP PRESENTATIE

 

Waarom Beco Transport?
  • Maximale prestatie in alle omstandigheden
  • Minimale gebruikskosten 
  • Maximale levensduur
  • Maximale zekerheid met 5 jaar BECO garantie